Ποιοί είμαστε

Στοιχεία επικοινωνίας: haris.kolios@bio3dvet.gr    +30 6972 280655

Ο Χάρης Κολιός είναι βιομηχανικός σχεδιαστής και αρχιτέκτονας με 15χρονη εμπειρία στην επιστήμη της ψηφιακής μηχανικής και της υπολογιστικής προσομοίωσης. Η επαγγελματική του εμπειρία σε διάφορες ευρωπαϊκές εταιρείες με δραστηριότητες σε τομείς υψηλής τεχνολογικής έντασης, επικεντρώνεται στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ανάπτυξης βιομηχανικών προϊόντων, της εμβιομηχανικής καθώς επίσης και στη συμμετοχή σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Παράλληλα διαθέτει στο πορτφόλιο του έναν αριθμό από τίτλους ευρεσιτεχνίας.

Η επαγγελματική του εμπειρία επεκτείνεται σε τομείς όπως αυτοί της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), στην χρήση και εφαρμογή μεθόδων CAD/CAE καθώς επίσης και σε τεχνολογίες Additive Manufacturing όπως FDM/SLA/SLS.

Η τεχνογνωσία στον τομέα της εμβιομηχανικής επικεντρώνεται στον σχεδιασμό ανθρωπίνων ενδοπροθέσεων, εξατομικευμένα εμφυτεύματα, σε τεχνικές προσομοίωσης εγχείρησης με χρήση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Surgery) για την προσομοίωση εγχείρησης της Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου. Τα παραπάνω σε συνάρτηση με την αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας αποτέλεσαν το έναυσμα για την ίδρυση της bio3Dvet.

Στόχο του αποτελεί η χρήση και η εφαρμογή όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων, εργαλείων και τεχνικών που προσφέρονται με την χρήση της ψηφιακής μηχανικής, της υπολογιστικής προσομοίωσης και της ταχείας προτυποποίησης στην υπηρεσία της κτηνιατρικής επιστήμης.

΄΄Η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές ότι δεν συμπεριφέρεται στα ζώα με την φροντίδα που αρμόζει στις πλέον πολιτισμένες κοινωνίες. Στόχος όλων είναι αυτό κάποια μέρα να αλλάξει. Προσφέροντας προηγμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες στους τετράποδους φίλους μας τους δίνουμε την αξία που επιθυμούμε΄΄.

Στοιχεία επικοινωνίας: alexander.ifantis@bio3dvet.gr    +30 6944 937323

O Αλέξανδρος Υφαντής είναι κτηνίατρος απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με 15χρονη εμπειρία στη χειρουργική Ορθοπαιδική. Στόχος του, είναι η εφαρμογή σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών (ADVANCED ORTHOPEDICS) με γνώμονα πάντα την γρήγορη αποκατάσταση της κινητικής υγείας των ζώων, την εξαφάνιση του πόνου τους ,και την άμεση βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Είναι ενεργό μέλος του ΑΟ VET καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρείας, συνεχώς από το 2000, έχοντας μετεκπαιδευτεί στην Ορθοπαιδική κλινική του G. CLAYTON JONES REFERRALS στο Κεντ της Αγγλίας το 2000-2001, συνεχίζει την μακρόχρονη και δια βίου εξειδίκευση του, συμμετέχοντας τόσο σε παγκόσμια συνέδρια Ορθοπαιδικής, όσο κυρίως σε ειδικά σεμινάρια για καινούργιες τεχνικές (wet labs).

  • Αποκατάστασης της ρήξης πρόσθιου χιαστού(TPLO-TTA all about cruciate, 2010, Cremona)
  • Διορθωτικές οστεοτομιες-επιπλεγμενα κατάγματα κάτω άκρων (AO masterclass distal extremities surgery, 2011, Cremona)
  • Αντιμετώπισης εξαρθρήματος επιγονατίδας (AO masterclass all about patellar luxation,2012 Cremona)
  • Αποκατάσταση καταγμάτων με μέθοδο ιλιζάροφ (ilizarov external fixation, 2010, Bologna)
  • Δυσπλασία της κατισχίον (juvenile Hip Dysplasia, in depth treatment,2010,bologna)

΄΄Ανοίγουμε καινούργιους δρόμους … καινοτομούμε στην παροχή ορθοπαιδικών χειρουργικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ζώων συντροφιάς΄΄.

Η Τριανταφυλλάκη Π. Αγλαΐα είναι κτηνίατρος απόφοιτος της κτηνιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το επιστημονικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας (virtual reality /3D printing /prototyping) στην κτηνιατρική πράξη για την αντιμετώπιση ορθοπαιδικών και ογκολογικών περιστατικών.

Είναι μέλος της ομάδας μελέτης Ορθοπαιδικής και νευροχειρουργικής (Ο.Μ.Ο.Ν) της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας.

Advanced Veterinary Orthopedics