Η Αξονική τομογραφία αποτελεί υψηλής ποιότητας διαγνωστική μέθοδο παρέχοντας 3D λεπτομερή απεικόνιση των εσωτερικών οργάνων του σώματος συμβάλλοντας στην έγκυρη διάγνωση και τον σχεδιασμό της προτεινόμενης θεραπευτικής αγωγής

Τι είναι η αξονική τομογραφία

Η αξονική τομογραφία είναι διαγνωστική απεικονιστική μέθοδος με χρήση ακτινοβολίας X. Η λειτουργία της βασίζεται στην δημιουργία εγκάρσιων απεικονιστικών τομών στο ζώο προβάλλοντας έτσι τα εσωτερικά του όργανα με υψηλή λεπτομέρεια. Η μέθοδος της αξονικής τομογραφίας είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού μας δίνει την δυνατότητα απεικόνισης ανατομικών περιοχών που με την χρήση απλής ακτινογραφίας θα ήταν αδύνατο να εμφανιστούν.
Μεθοδολογία και οφέλη

Η αξονική τομογραφία είναι μια καθιερωμένη μέθοδος ιατρικής απεικόνισης που προσφέρει ψηλής ποιότητας απεικόνιση των εσωτερικών δομών και οργάνων ενός οργανισμού. Βασίζεται σε ένα εξαιρετικά μεγάλο πλήθος (~500.000) μετρήσεις της διάδοσης ακτινών Χ στο σώμα του εξεταζόμενου σε καθορισμένη γεωμετρία.

Η αξονική τομογραφία συμβάλλει στην διάγνωση του περιστατικού μέσω της εκτίμησης της μορφής και της διάστασης της υφής αλλά και της γενικότερης λειτουργίας και συμπεριφοράς της ανατομικής περιοχής. Ως προς την θεραπεία συμβάλλει στον σχεδιασμό της θεραπείας που θα πρέπει να ακολουθηθεί έτσι ώστε να είναι εξατομικευμένη και επιτυχής. Οι στόχοι της ιατρικής απεικόνισης είναι η εγκυρότητα της διάγνωσης και η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του οργανισμού.

Τα Πλεονεκτήματα της αξονικής τομογραφίας:

 • Υψηλή λεπτομέρεια και πολυεπίπεδη απεικόνιση.
 • Δημιουργεί τρισδιάστατες εικόνες της ανατομικής περιοχής.
 • Είναι σύντομη χρονικά.
 • Δεν υπάρχει πρόβλημα με μεταλλικά ξένα σώματα και τσιπ.

Η αξονική τομογραφία στην κτηνιατρική;

Όπως και στον άνθρωπό έτσι και στα ζώα η συμβολή της αξονικής τομογραφίας είναι υψηλής σημασίας. Αποτελεί state of the art διαγνωστική υπηρεσία και η χρήση της γίνεται αποκλειστικά από έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό. Η bio3Dvet καινοτομώντας στο πεδίο της κτηνιατρικής διάγνωσης και προ-εγχειρητικού ελέγχου προσφέρει την υπηρεσία στην προσπάθεια της για παροχή προηγμένων υπηρεσιών κτηνιατρικής. Η συμβολή της είναι ιδιαιτέρως σημαντική στον τομέα της Ορθοπαιδικής και της Ογκολογίας.

Πως γίνεται η εξέταση:

 • Καλέστε στο 2645025925.
 • Ενημέρωση ιατρικού ιστορικού.
 • Για περιστατικά που θα υποβληθούν σε αξονική τομογραφία συστήνεται μη λήψη τροφής 8-12 ώρες πριν.
 • Χορηγείται μικρή δόση ηρεμιστικού στο ζώο.
 • Το ζώο ξαπλώνεται επάνω στο τραπέζι του αξονικού τομογράφου.
 • Η εξέταση διαρκεί 5 -10 λεπτά.
 • Το ζώο μπορεί να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του.

Εξετάσεις αξονικής τομογραφίας 

Ορθοπαιδική        Ογκολογία        Εγκέφαλος        Θώρακας        Δόντια

Κοιλιά        Αρθρώσεις        Σπονδυλική στήλη        Αγγεία

Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας κτηνιατρικές υπηρεσίες με στόχο την βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση του τετράποδου φίλο σας.