Χάρης Κολιός
haris.kolios@bio3dvet.gr
+30 6972 280655

Ο Χάρης Κολιός είναι βιομηχανικός σχεδιαστής με 20χρονη εμπειρία στην επιστήμη της ψηφιακής μηχανικής, της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της υπολογιστικής προσομοίωσης. Η επαγγελματική του εμπειρία σε διάφορες ευρωπαϊκές εταιρείες με δραστηριότητες σε τομείς υψηλής τεχνολογικής έντασης, επικεντρώνεται στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ανάπτυξης βιομηχανικών προϊόντων, της εμβιομηχανικής καθώς επίσης και στη συμμετοχή σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Εργάστηκε για σειρά ετών σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογικής έντασης στη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Η επαγγελματική του εμπειρία επεκτείνεται σε τομείς όπως αυτοί της εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), στην χρήση και εφαρμογή τεχνολογιών CAD/CAM/CAE καθώς επίσης και σε τεχνολογίες Additive Manufacturing όπως FDM/SLA/SLS/DMLS.

Η τεχνογνωσία του στον τομέα της εμβιομηχανικής επικεντρώνεται στον σχεδιασμό ανθρωπίνων ενδοπροθέσεων, σε εξατομικευμένα εμφυτεύματα, σε τεχνικές προσομοίωσης εγχείρησης με χρήση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Surgery) όπως για την προσομοίωση εγχείρησης της Ολικής Αρθροπλαστικής Ισχίου. Τα παραπάνω σε συνάρτηση με την αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας αποτέλεσαν το έναυσμα για την ίδρυση της bio3Dvet.

Στόχο του αποτελεί η διεύρυνση των ορίων της κτηνιατρικής πράξης, μέσω της χρήσης και εφαρμογής των ΄state of the art΄ σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων, εργαλείων και τεχνικών που προσφέρονται μέσω της Εμβιομηχανικής, της  ψηφιακής Μηχανικής, της υπολογιστικής προσομοίωσης και της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

΄΄Η Ελλάδα έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές ότι δεν συμπεριφέρεται στα ζώα με την φροντίδα που αρμόζει στις πλέον πολιτισμένες κοινωνίες. Στόχος όλων είναι αυτό κάποια μέρα να αλλάξει. Προσφέροντας προηγμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες στους τετράποδους φίλους μας τους δίνουμε την αξία που όλοι μας επιθυμούμε΄΄.

Advanced Veterinary Orthopedics