Συχνές Ερωτήσεις Νάρθηκες

Πότε χρησιμοποιώ ένα νάρθηκα;

Οι τραυματισμοί των άκρων στα κατοικίδια είναι κάτι συνηθισμένο και συνήθως απαιτεί την πλήρη και αποτελεσματική ακινητοποίηση τους. Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για να παρέχουν σταθερότητα και υποστήριξη στις κάτω περιοχές των άκρων του κατοικιδίου σας (καρπός/μετακάρπιο – ταρσός/μετατάρσιο). Οι νάρθηκες είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες, είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση.

Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι ελαφριάς και στιβαρής κατασκευής και είναι ενδεδειγμένοι για τις παρακάτω εφαρμογές:

  • Υποστήριξη & Ακινητοποίηση, ο νάρθηκας δίνει στο κατοικίδιο την υποστήριξη που χρειάζεται και διατηρεί το πόδι του σε κανονική θέση βάδισης, επιτρέποντάς του να τοποθετεί βάρος στο τραυματισμένο άκρο του.
  • Νευρολογικές Παθήσεις, ο νάρθηκας υποστηρίζει χαλαρές αρθρώσεις που παρουσιάζουν νευρολογικές παθήσεις, με αποτέλεσμα αδυναμίας ελέγχου των άκρων (Paw knuckling, κ.α).
  • Επούλωση Τραυμάτων, ο νάρθηκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προ-εγχειρητική και μετεγχειρητική υποστήριξη, κατάγματα και σοβαρότερους τραυματισμούς στο κάτω μέρος του άκρου, όταν απαιτείται ακινητοποίηση. Είναι σχεδιασμένος για να προσθαφαιρείται στο άκρο εύκολα και γρήγορα, παρέχοντας έναν εύκολο τρόπο καθημερινής θεραπείας των πληγών.
  • Προστασία Αδύναμου άκρου, ο νάρθηκας είναι ανθεκτικός και ελαφρύς ως κατασκευή, αυξάνοντας την δεκτικότητα και την ανοχή του κατοικιδίου σας, διασφαλίζοντας ότι το αδύναμο άκρο του υποστηρίζεται και προστατεύεται πλήρως.
  • Άνεση & Ευελιξία, σε σχέση με την κλασσική περίδεση, ο νάρθηκας της bio3Dvet προσφέρει το πλεονέκτημα ότι προσθαφαιρείται κατά βούληση, μεγιστοποιώντας το αίσθημα άνεσης και δεκτικότητας του κατοικιδίου σας , αποτρέποντας ταυτόχρονα πρήξιμο, κνησμό και εφίδρωση της περιοχής που μπορεί να δυσχεραίνουν την άνεση και ταυτόχρονα την αποκατάσταση του άκρου.
  • Ορθοπαιδικό Προϊόν, ο νάρθηκας είναι ιδανικό βοήθημα στην φαρέτρα του επαγγελματία κτηνιάτρου, όταν η ακινητοποίηση και η υποστήριξη ενός άκρου κρίνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα κατά την τυπική επίσκεψη του κατοικιδίου στο κτηνιατρείο ή μετά από έναν τραυματισμό/ χειρουργείο.

Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες, είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση, ώστε να καλύψουν μία περιστασιακή ανάγκη του κατοικιδίου σας ή σαν μεταβατική περίοδος μέχρι να αποκτήσετε μία εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή. Για χρόνια χρήση επιλέξτε μια εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή.

Μέσω της κατάλληλης εφαρμογής και χρήσης του νάρθηκα, σε συνδυασμό με θεραπεία αποκατάστασης, το κατοικίδιο σας μπορεί να ανακτήσει μέρος της χαμένης κινητικότητας και λειτουργικότητας του. Ο νάρθηκας έχει στόχο να υποστηρίξει και να βελτιώσει την κινητικότητα του κατοικιδίου.

Ο νάρθηκας είναι  μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση του, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί του στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής του.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση του νάρθηκα από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας.

Πόσο καιρό θα πρέπει να φοράει το κατοικίδιο μου το νάρθηκα;

Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητεςείναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση, ώστε να καλύψουν μία περιστασιακή ανάγκη του κατοικιδίου σας ή σαν μεταβατική περίοδος μέχρι να αποκτήσετε μία εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή. Η περίοδος χρήσης του νάρθηκα εξαρτάται από την πάθηση και την κλινική εικόνα του κατοικιδίου. Οι νάρθηκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν συνίστανται από κτηνίατρο.

Ο κτηνίατρος γνωρίζει την κλινική εικόνα του κατοικιδίου σας και μόνο αυτός μπορεί να καθορίσει εάν η λύση του νάρθηκα είναι κατάλληλη, ποιος τύπος νάρθηκα και για πόσο καιρό πρέπει να φορεθεί, καθώς και ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν όπου μπορεί να πρέπει να διακοπεί η χρήση το (τριβή, μυϊκή ατροφία ή έντονη δυσφορία).

Κάθε κατοικίδιο έχει τον δικό του χαρακτήρα και η αντίδραση του είναι φυσιολογικό να ποικίλει όσον αφορά την δεκτικότητα στην εφαρμογή ενός ξένου αντικείμενου επάνω του. Είναι φυσιολογικό η πρώτη αντίδραση του κατοικιδίου στην εφαρμογή του νάρθηκα να είναι επιφυλακτική. Το κατοικίδιο δεν γνωρίζει ότι ο νάρθηκας είναι μια ιατρική συσκευή και ότι είναι για να βελτιώσει την υγεία του. Θα χρειαστεί άμεση συνεργασία και εκπαίδευση μεταξύ του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και του κατοικιδίου. Είναι υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη/κηδεμόνα να συνεργαστεί άμεσα και να βοηθήσει το κατοικίδιο του να αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της υγείας του, έτσι ώστε να επωφεληθεί στο έπακρο από την εφαρμογή του νάρθηκα. Ο ιδιοκτήτης/κηδεμόνας θα πρέπει πρώτος να καταλάβει ότι ο νάρθηκας είναι μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση του, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί του στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής του.

Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες. H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης του νάρθηκα (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.). Το κατοικίδιο σας δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως το άκρο του, καθώς η άρθρωση του είναι “κλειδωμένη”, με αποτέλεσμα να προκαλεί επιπρόσθετες φθορές στο νάρθηκα.

Διαβάστε τις ενότητες Χρήση και Οδηγίες Προσαρμογής Νάρθηκα, πριν εφαρμόσετε το νάρθηκα στο κατοικίδιο σας.

Οι οδηγίες χρήσης θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά, ώστε να προστατέψετε το κατοικίδιο σας από πιθανούς τραυματισμούς λόγω κακής χρήσης.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση του νάρθηκα από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας.

Θα πρέπει να συμβουλευτώ τον κτηνίατρο μου για να κάνω χρήση ενός νάρθηκα;

Οι νάρθηκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν συνιστάται από κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος γνωρίζει την κλινική εικόνα του κατοικιδίου σας και μόνο αυτός μπορεί να καθορίσει εάν η λύση του νάρθηκα είναι κατάλληλη, ποιος τύπος νάρθηκα και για πόσο καιρό πρέπει να φορεθεί, καθώς και ποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν όπου μπορεί να πρέπει να  διακοπεί η χρήση νάρθηκα (τριβή, μυϊκή ατροφία ή έντονη δυσφορία).

Ο νάρθηκας είναι  μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση του, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί του στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της  εφαρμογή του.

Μέσω της κατάλληλης εφαρμογής και χρήσης του νάρθηκα, σε συνδυασμό με θεραπεία αποκατάστασης, το κατοικίδιο σας μπορεί να ανακτήσει μέρος της χαμένης κινητικότητας και λειτουργικότητας του. Ο νάρθηκας έχει στόχο να υποστηρίξει και να βελτιώσει την κινητικότητα του κατοικιδίου.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας.

Πώς θα βοηθήσω το κατοικίδιο μου να προσαρμοστεί με την χρήση ενός νάρθηκα;

Κάθε κατοικίδιο έχει τον δικό του χαρακτήρα και η αντίδραση του είναι φυσιολογικό να ποικίλει όσον αφορά την δεκτικότητα στην εφαρμογή ενός ξένου αντικείμενου επάνω του. Είναι φυσιολογικό η πρώτη αντίδραση του κατοικιδίου στην εφαρμογή του νάρθηκα να είναι επιφυλακτική. Το κατοικίδιο δεν γνωρίζει ότι ο νάρθηκας είναι μια ιατρική συσκευή και ότι είναι για να βελτιώσει την υγεία του. Θα χρειαστεί άμεση συνεργασία και εκπαίδευση μεταξύ του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και του κατοικιδίου. Είναι υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη/κηδεμόνα να συνεργαστεί άμεσα και να βοηθήσει το κατοικίδιο του να αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της υγείας του, έτσι ώστε να επωφεληθεί στο έπακρο από την εφαρμογή του νάρθηκα. Ο ιδιοκτήτης/κηδεμόνας θα πρέπει πρώτος να καταλάβει ότι ο νάρθηκας είναι μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση του, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί του στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής του.

Θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες, οι οποίες είναι όμοια απαιτητικές με αυτές των ναρθήκων των ανθρώπων.

Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες. H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης του νάρθηκα (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.). Το κατοικίδιο σας δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως το άκρο του, καθώς η άρθρωση του είναι “κλειδωμένη”, με αποτέλεσμα να προκαλεί επιπρόσθετες φθορές στο νάρθηκα.

Διαβάστε τις ενότητες Χρήση και Οδηγίες Προσαρμογής Νάρθηκα, πριν εφαρμόσετε το νάρθηκα στο κατοικίδιο σας.

Οι οδηγίες χρήσης θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά, ώστε να προστατέψετε το κατοικίδιο σας από πιθανούς τραυματισμούς λόγω κακής χρήσης.

Η εφαρμογή του νάρθηκα πρέπει να είναι σταδιακή και βάσει των οδηγιών χρήσης, ειδάλλως το κατοικίδιο σας πιθανόν να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί. Ίσως χρειαστούν λίγες μέρες για να συνηθίσει το κατοικίδιο σας την αίσθηση του περιπάτου με νάρθηκα, στην αρχή μπορεί να περπατάει “αστεία” ή να μην θέλει να περπατήσει, αλλά θα νιώσει άνετα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενθαρρύνετε το κατοικίδιο σας να περπατάει με το νάρθηκα, χρησιμοποιώντας λιχουδιές, παιχνίδια ή επαινώντας το!

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση του νάρθηκα από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας.

Πώς εφαρμόζω τον νάρθηκα στο κατοικίδιο μου;

Οι νάρθηκες της bio3Dvet τοποθετούνται στο πίσω μέρος του άκρου και συγκρατούνται με ρυθμιζόμενους ιμάντες περίδεσης για καλύτερη εφαρμογή, οι οποίοι φέρουν ανατομικά μαξιλαράκια για βέλτιστη άνεση. Οι νάρθηκες διατίθενται σε συγκεκριμένα μεγέθη XS,S,M,L για την άμεση χρήση τους. Οι διαστάσεις έχουν μελετηθεί σύμφωνα με το μέσο όρο πολλών κατοικίδιων με διάφορες παραμέτρους, όπως ηλικία και ράτσα. Επειδή όμως κάθε κατοικίδιο είναι μοναδικό, στη συσκευασία του νάρθηκα συμπεριλαμβάνονται δύο (2) αυτοκόλλητα αφρώδη επιθέματα – EVA, ώστε να συμπληρώσετε (αν κρίνετε απαραίτητο) για την βέλτιστη εξατομικευμένη εφαρμογή. Δείτε ακόμη: Προτεινόμενοι τρόποι Εφαρμογής Επιθεμάτων.

Για την εφαρμογή η  bio3Dvet συνιστά να δοκιμάσετε να αυξήσετε την άνεση του κατοικιδίου σας, εφαρμόζοντας ταλκ πριν την εφαρμογή του νάρθηκα ή με τη χρήση μίας κάλτσας. Δοκιμάστε και παρατηρήστε την αποδοχή ή μη του κατοικιδίου σας. Για την εφαρμογή του νάρθηκα, ξεκινήστε από το κάτω μέρος, πρώτα τοποθετήστε το πόδι σωστά μέσα στο νάρθηκα, ελέγχοντας την άρθρωση καρπού/ταρσού και την πατούσα (αν υπάρχει). Για να αποφύγετε την υπερβολική σύσφιξη κατά την τοποθέτηση του νάρθηκα, σφίξτε πρώτα τον κάτω ιμάντα και έπειτα τον επάνω ιμάντα και συνεχίστε με τους υπόλοιπους. Ελέγξτε ξανά την εφαρμογή μετά από μερικά βήματα. Εφόσον βεβαιωθείτε για την σωστή εφαρμογή, κόψτε με ένα ψαλίδι τον ιμάντα περίδεσης που πιθανόν να περισσεύει, αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μην ελέγχεται κάθε φορά την εφαρμογή.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο νάρθηκας θα πρέπει να αφαιρείται την ώρα που κοιμάται ή ξεκουράζεται το κατοικίδιο σας, για να επιτρέψει στο πόδι να αναπνέει. Όταν ο νάρθηκας δεν χρησιμοποιείται θα πρέπει οι ιμάντες περίδεσης του να είναι κλειστοί, ώστε να διατηρούν την φόρμα τους. Ο νάρθηκας θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο κάτω από επίβλεψη. Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη ορθή χρήση του νάρθηκα από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Από τι υλικά είναι κατασκευασμένος ο νάρθηκας;

Οι νάρθηκες της bio3dvet είναι ελαφριάς και στιβαρής κατασκευής, είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες και είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση, ώστε να καλύψουν μία περιστασιακή ανάγκη του κατοικιδίου σας ή σαν μεταβατική περίοδος μέχρι να αποκτήσετε μία εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή. Για χρόνια χρήση επιλέξτε μια εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή της bio3Dvet.

Οι τεχνικοί της  bio3Dvet είναι μηχανικοί, εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στην κατασκευή και εφαρμογή ναρθήκων. Οι τεχνικές κατασκευής, καθώς και τα πιστοποιημένα υλικά είναι αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται στους ανθρώπινους νάρθηκες.

Το κύριο σώμα τους είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ και ανθεκτικό πλαστικό (Πολυπροπυλένιο – PP, Πολυαιθυλένιο – PE) και η εσωτερική ανατομική επένδυση από αφρώδες υλικό EVA, πιστοποιημένα για ιατρικές εφαρμογές. Έχουν πόρπες από ανθεκτικό πλαστικό και ρυθμιζόμενους ιμάντες περίδεσης Velcro, με ενσωματωμένα ανατομικά μαξιλαράκια για καλύτερη εφαρμογή και άνεση. Στις πατούσες φέρουν αντιολισθητικά πέλματα.

Η φθορά στα μέρη του νάρθηκα (ιμάντες, πέλμα) είναι φυσιολογική και εξαρτάται από τη χρήση, την κινητικότητα, την δραστηριότητα και την βαρύτητα/είδος πάθησης του κάθε κατοικιδίου, καθώς και την τραχύτητα των επιφανειών των δραστηριοτήτων (εσωτερικοί / εξωτερικοί χώροι). H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης του νάρθηκα (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.). Το κατοικίδιο σας δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως το άκρο του, καθώς η άρθρωση του είναι “κλειδωμένη”, με αποτέλεσμα  να προκαλεί επιπρόσθετες φθορές στον νάρθηκα.

Για οποιαδήποτε φθορά η bio3Dvet διαθέτει ανταλλακτικά μέρη για να προβείτε στην αντικατάσταση τους, παρατείνοντας έτσι την διάρκεια χρήσης του.

Πώς θα επιλέξω μέγεθος;

Πρώτα επιλέξτε τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας, σύμφωνα με την συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Έπειτα στην αντίστοιχη σελίδα του νάρθηκα, θα βρείτε τον πίνακα με τις διαστάσεις που πρέπει να μετρήσετε ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του νάρθηκα. Προσοχή! Για κάθε τύπο νάρθηκα χρειάζονται διαφορετικές μετρήσεις.

Εάν έχετε αμφιβολίες μεταξύ δύο μεγεθών, επιλέξτε το μεγαλύτερο. Η συσκευασία περιλαμβάνει δύο (2) αυτοκόλλητα επιθέματα EVA ώστε να συμπληρώσετε (αν χρειαστεί) όπου κρίνετε απαραίτητο για την βέλτιστη εξατομικευμένη εφαρμογή. Δείτε ακόμη: Προτεινόμενοι τρόποι Εφαρμογής Επιθεμάτων.

Εάν η άρθρωση παρουσιάζει οίδημα (πρήξιμο), ανεβείτε ένα μέγεθος για να αντιμετωπίσετε το οίδημα και να επιτύχετε την σωστή εφαρμογή, συμπληρώνοντας όπου κρίνετε απαραίτητο με το προϊόν “Αυτοκόλλητα αφρώδη επιθέματα – EVA” που περιλαμβάνεται στην συσκευασία. Δείτε ακόμη: Προτεινόμενοι τρόποι Εφαρμογής Επιθεμάτων.

Δεν υπάρχει δεξιός και αριστερός νάρθηκας, χρησιμοποιείται ο ίδιος και  για τα δύο.

Οι μετρήσεις έχουν μελετηθεί σύμφωνα με το μέσο όρο πολλών κατοικιδίων με διάφορες παραμέτρους, όπως ηλικία και ράτσα. Παρόλα αυτά, επειδή κάθε κατοικίδιο είναι μοναδικό, στη συσκευασία του νάρθηκα συμπεριλαμβάνονται δύο (2) αυτοκόλλητα αφρώδη επιθέματα – EVA, ώστε να συμπληρώσετε (αν χρειαστεί) όπου κρίνετε απαραίτητο για την βέλτιστη εξατομικευμένη εφαρμογή.  Αν οι μετρήσεις του κατοικίδιου σας, απέχουν πολύ από  τις μετρήσεις των πινάκων που δίδονται σε κάθε τύπο νάρθηκα, επιλέξτε μία  εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή. Η bio3Dvet κατασκευάζει εξατομικευμένες Ορθωτικές συσκευές.

Μπορεί το κατοικίδιο μου να καθίσει φορώντας το νάρθηκα;

Ναι, το κατοικίδιο σας μπορεί να καθίσει και να ξαπλώσει με το νάρθηκα.

Είναι σημαντικό όμως να θυμάστε ότι ο νάρθηκας θα πρέπει να αφαιρείται την ώρα που κοιμάται ή ξεκουράζεται το κατοικίδιο σας, για να επιτρέψει στο πόδι να αναπνέει και γιατί είναι φυσιολογικό να τον ενοχλεί ως “ξένο σώμα” και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τον καταστρέψει στην προσπάθεια του να τον βγάλει.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας.

Ο νάρθηκας θα πρέπει να εφαρμόζεται μονάχα κάτω από επίβλεψη, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τον καταστρέψει μασώντας τον.

Τα περισσότερα κατοικίδια δυσκολεύονται να δεχτούν ξένο σώμα επάνω τους. Θα χρειαστεί συνεργασία και εκπαίδευση μεταξύ του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και του κατοικιδίου.

Θα πρέπει να ξυρίσω την περιοχή που εφαρμόζει ο νάρθηκας;

Δεν απαιτείται ξύρισμα ή κόψιμο του τριχωτού.

Σε αντίθεση το τριχωτό του κατοικίδιου σας, δημιουργεί ένα είδος επένδυσης ανάμεσα στο νάρθηκα και το πόδι του κατοικιδίου σας.

Πώς καθαρίζω το νάρθηκα;

Σκουπίστε το νάρθηκα με νωπό ύφασμα μετά από κάθε χρήση με ένα αντιβακτηριδιακό υγρό, καθώς τα πιθανά ξένα σώματα εσωτερικά του νάρθηκα (σκόνες, χαλίκια, λάσπες, τρίχες, κτλ.), θα προκαλέσουν ερεθισμό και τριβή. Μην εφαρμόζεται το νάρθηκα βρώμικο ή βρεγμένο.

Πώς συντηρώ τον νάρθηκα;

Όταν ο νάρθηκας δεν χρησιμοποιείται θα πρέπει οι ιμάντες περίδεσης του να είναι κλειστοί, ώστε να διατηρούν την φόρμα τους.

Για εξωτερική περιποίηση του νάρθηκα, συνιστώνται μόνο προϊόντα περιποίησης υποδημάτων.

Αποθηκεύστε το νάρθηκα μακριά από πηγές θερμότητας (ήλιος, θερμαντικά σώματα).

Για οποιαδήποτε φθορά η bio3Dvet διαθέτει ανταλλακτικά μέρη για να προβείτε στην αντικατάσταση τους, παρατείνοντας έτσι την διάρκεια χρήσης του.

Τι εγγύηση έχει ο νάρθηκας;

Οι νάρθηκες της bio3dvet είναι ελαφριάς και στιβαρής κατασκευής, είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες και είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση, ώστε να καλύψουν μία περιστασιακή ανάγκη του κατοικιδίου σας ή σαν μεταβατική περίοδος μέχρι να αποκτήσετε μία εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή. Για χρόνια χρήση επιλέξτε μια εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή της bio3Dvet.

Η φθορά στα μέρη του νάρθηκα (ιμάντες, πέλμα) είναι φυσιολογική και εξαρτάται από τη χρήση, την κινητικότητα, την δραστηριότητα και την βαρύτητα/είδος πάθησης του κάθε κατοικιδίου, καθώς και την τραχύτητα των επιφανειών των δραστηριοτήτων (εσωτερικοί / εξωτερικοί χώροι). H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης του νάρθηκα (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.). Το κατοικίδιο σας δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως το άκρο του, καθώς η άρθρωση του είναι “κλειδωμένη”, με αποτέλεσμα  να προκαλεί επιπρόσθετες φθορές στον νάρθηκα.

Για οποιαδήποτε φθορά η bio3Dvet διαθέτει ανταλλακτικά μέρη για να προβείτε στην αντικατάσταση τους, παρατείνοντας έτσι την διάρκεια χρήσης του.

Η bio3Dvet παρέχει εγγύηση για αστοχία υλικού/θραύση για το κύριο σώμα (πλαστικό) και κατασκευαστικά λάθη ναρθήκων.

Η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει: φυσιολογική φθορά, επισκευές ή τροποποιήσεις, ανεπαρκή φροντίδα και εσφαλμένη συντήρηση (ξήρανση από ήλιο, αποθήκευση κοντά σε πηγές θερμότητας ή τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού).

Για την διαδικασία δείτε: Όροι & Προϋποθέσεις Νάρθηκες.

Για οποιαδήποτε ερώτηση , επικοινωνήστε με την bio3Dvet:

  • Τηλέφωνο: 2651066805 και 6985 753847 (ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή / 10:00 – 16:00)
  • Ηλεκτρονικά στο e-mail: rehab@bio3dvet.gr

best care for your best friend!