Εξωτερική οστεοσύνθεση ilizarov

Η bio3Dvet διαθέτει την εξειδίκευση και την χρόνια εμπειρία στην εφαρμογή της τεχνικής εξωτερικής οστεοσύνθεσης όπως αρμόζει στην σύγχρονη κτηνιατρική ορθοπαιδική για την αντιμετώπιση περίπλοκων ορθοπαιδικών παθήσεων στα ζώα συντροφιάς.

H bio3Dvet είναι από τους πρωτοπόρους στην εφαρμογή αυτής της σύγχρονης τεχνικής στην Ελλάδα.

bio3Dvet_Bioengineering_Advanced Veterinary Services_Orthopedic Surgery_ilizarov_Εμβιομηχανική_Προηγμένες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες_Χειρουργική Ορθοπαιδική_Εξωτερική Οστεοσύνθεση_I1
bio3Dvet_Bioengineering_Advanced Veterinary Services_Orthopedic Surgery_ilizarov_Εμβιομηχανική_Προηγμένες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες_Χειρουργική Ορθοπαιδική_Εξωτερική Οστεοσύνθεση_I2

Η Μέθοδος

Η μέθοδος της εξωτερικής οστεοσύνθεσης (ilizarov) αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο που διαθέτει η κτηνιατρική στην αντιμετώπιση περίπλοκων καταγμάτων και παθήσεων των αρθρώσεων που εμφανίζονται στα ζώα συντροφιάς.

Η χρήση της ενδείκνυται στις εξής περιπτώσεις:

  • Συντριπτικά κατάγματα μηριαίου και κνήμης
  • Ανοιχτά κατάγματα
  • Μολύνσεις όπου απαγορεύουν την εσωτερική οστεοσύνθεση
  • Κατάγματα με οστικό έλλειμα
  • Διορθώσεις γωνιακών παραμορφώσεων

Τα υλικά του συστήματος της εξωτερικής οστεοσύνθεσης ποικίλουν και μπορεί να είναι από χειρουργικό ατσάλι (stainless steel 316L), ανθρακόνημα (C) ή αλουμίνιο (Al).

Η ακινητοποίηση των οστών επιτυγχάνεται με διαθερμική τοποθέτηση, με χρήση μεταλλικών ήλων που διαπερνούν τους φλοιούς των οστών από την μια πλευρά στην άλλη. Η συγκράτηση των ήλων γίνεται σε εξωτερικό σύστημα το οποίο μπορεί να έχει κυκλική, γραμμική ή ελεύθερη διάταξη ανάλογα με την περίπτωση ανάταξης.

Μετεγχειρητικά χορηγείται αντιβίωση και το ζώο μπορεί να αναρρώσει στο σπίτι του. Έπειτα από 6-8 εβδομάδες διενεργείται ακτινολογική εξέταση για την κατάσταση πώρωσης του κατάγματος. Η αφαίρεση του συστήματος της εξωτερικής οστεοσύνθεσης γίνεται εύκολα με χρήση ελαφράς αναισθησίας στο ζώο.

Η bio3Dvet έχει πολύχρονη εμπειρία στη συγκεκριμένη τεχνική αποκατάστασης αφού είναι από τα πρώτα κτηνιατρικά κέντρα στην Ελλάδα που εφαρμόζουν την τεχνική ilizarov.

bio3Dvet_Bioengineering_Advanced Veterinary Services_Orthopedic Surgery_ilizarov_Εμβιομηχανική_Προηγμένες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες_Χειρουργική Ορθοπαιδική_Εξωτερική Οστεοσύνθεση_I3
Χειρουργικές εφαρμογές μεθόδου ilizarov

Η μέθοδος της εξωτερικής οστεοσύνθεσης ilizarov αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης περίπλοκων ορθοπαιδικών παθήσεων που απαιτεί υψηλή γνώση και εμπειρία εφαρμογής.