Νάρθηκες για σκύλους
Οι τραυματισμοί των άκρων στα κατοικίδια είναι κάτι συνηθισμένο και συνήθως απαιτεί την πλήρη και αποτελεσματική ακινητοποίηση τους. Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για να παρέχουν σταθερότητα και υποστήριξη στις κάτω περιοχές των άκρων του κατοικιδίου σας (καρπός/μετακάρπιο – ταρσός/μετατάρσιο).

Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες.

Είναι ελαφριάς και στιβαρής κατασκευής και είναι κατάλληλοι για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση.

Για χρόνια χρήση επιλέξτε  μια εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή.

Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι ενδεδειγμένοι για τις παρακάτω εφαρμογές:

Υποστήριξη & Ακινητοποίηση

Ο νάρθηκας παρέχει στο κατοικίδιο την υποστήριξη που χρειάζεται και διατηρεί το πόδι του σε κανονική θέση βάδισης, επιτρέποντάς του να τοποθετεί βάρος στο τραυματισμένο άκρο του.

Νευρολογικές Παθήσεις

Ο νάρθηκας υποστηρίζει χαλαρές αρθρώσεις που παρουσιάζουν νευρολογικές παθήσεις, με αποτέλεσμα αδυναμίας ελέγχου των άκρων (Paw knuckling, κ.α).

Επούλωση Τραυμάτων

Ο νάρθηκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προ-εγχειρητική και μετεγχειρητική υποστήριξη, κατάγματα και σοβαρότερους τραυματισμούς στο κάτω μέρος του άκρου, όταν απαιτείται ακινητοποίηση. Είναι σχεδιασμένος για να προσθαφαιρείται στο άκρο εύκολα και γρήγορα, παρέχοντας έναν εύκολο τρόπο καθημερινής θεραπείας των πληγών.

Προστασία Αδύναμου Άκρου

Ο νάρθηκας είναι ανθεκτικός και ελαφρύς ως κατασκευή, αυξάνοντας την δεκτικότητα και την ανοχή του κατοικιδίου σας, διασφαλίζοντας ότι το αδύναμο άκρο του υποστηρίζεται και προστατεύεται πλήρως.
Νάρθηκας για σκύλο bio3Dvet

Άνεση και Ευελιξία

Σε σχέση με την κλασσική περίδεση, ο νάρθηκας της bio3Dvet προσφέρει το πλεονέκτημα ότι προσθαφαιρείται κατά βούληση. Μεγιστοποιεί το αίσθημα άνεσης και δεκτικότητας του κατοικιδίου σας. Αποτρέπει ταυτόχρονα πρήξιμο, κνησμό και εφίδρωση της περιοχής, που μπορεί να δυσχεραίνουν την άνεση και ταυτόχρονα την αποκατάσταση του άκρου.

Ορθοπαιδικό Προϊόν

Ο νάρθηκας είναι ιδανικό βοήθημα στην φαρέτρα του επαγγελματία κτηνιάτρου, όταν η ακινητοποίηση και η υποστήριξη ενός άκρου κρίνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα κατά την τυπική επίσκεψη του κατοικιδίου στο κτηνιατρείο ή μετά από έναν τραυματισμό/ χειρουργείο.
Μέσω της κατάλληλης εφαρμογής και χρήσης του νάρθηκα, σε συνδυασμό με θεραπεία αποκατάστασης, το κατοικίδιο σας μπορεί να ανακτήσει μέρος της χαμένης κινητικότητας και λειτουργικότητας του. Ο νάρθηκας έχει στόχο να υποστηρίξει και να βελτιώσει την κινητικότητα του κατοικιδίου.

Ο νάρθηκας είναι  μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση του, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί του στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής του.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση του νάρθηκα από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας.

Νάρθηκας Εμπρόσθιου άκρου
Νάρθηκας Οπίσθιου Άκρου.22_2
Νάρθηκες για σκύλους
Νάρθηκες
Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι ελαφριάς και στιβαρής κατασκευής και διατίθενται σε συγκεκριμένα μεγέθη XS, S, M, L για την άμεση χρήση τους. Οι διαστάσεις έχουν μελετηθεί σύμφωνα με το μέσο όρο πολλών κατοικιδίων με διάφορες παραμέτρους, όπως ηλικία και ράτσα. Παρόλα αυτά, επειδή κάθε κατοικίδιο είναι μοναδικό, στη συσκευασία του νάρθηκα συμπεριλαμβάνονται δύο (2) αυτοκόλλητα αφρώδη επιθέματα – EVA, ώστε να συμπληρώσετε (αν χρειαστεί) όπου κρίνετε απαραίτητο για την βέλτιστη εξατομικευμένη εφαρμογή.

Οι νάρθηκες είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες. Είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση, ώστε να καλύψουν μία περιστασιακή ανάγκη του κατοικιδίου σας . Επίσης σαν μεταβατική περίοδος μέχρι να αποκτήσετε μία εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή. Για χρόνια χρήση επιλέξτε μια εξατομικευμένη Ορθωτική συσκευή της bio3Dvet.

Οι τεχνικοί της  bio3Dvet είναι μηχανικοί, εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στην κατασκευή και εφαρμογή ναρθήκων, ορθωτικών και προσθετικών συσκευών.

Σύμβολα πιστοποίησης
Η φθορά στα μέρη του νάρθηκα (ιμάντες, πέλμα) είναι φυσιολογική και εξαρτάται από τη χρήση, την κινητικότητα, την δραστηριότητα και την βαρύτητα/είδος πάθησης του κάθε κατοικιδίου, καθώς και την τραχύτητα των επιφανειών των δραστηριοτήτων (εσωτερικοί / εξωτερικοί χώροι). Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες. H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης του νάρθηκα (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.). Το κατοικίδιο σας δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως το άκρο του, καθώς η άρθρωση του είναι “κλειδωμένη”, με αποτέλεσμα να προκαλεί επιπρόσθετες φθορές στον νάρθηκα.

Για οποιαδήποτε φθορά η bio3Dvet διαθέτει ανταλλακτικά μέρη για να προβείτε στην αντικατάσταση τους, παρατείνοντας έτσι την διάρκεια χρήσης του.

Η bio3Dvet παρέχει εγγύηση για αστοχία υλικού/θραύση για το κύριο σώμα (πλαστικό) και κατασκευαστικά λάθη ναρθήκων. Η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει: φυσιολογική φθορά, επισκευές ή τροποποιήσεις, ανεπαρκή φροντίδα και εσφαλμένη συντήρηση (ξήρανση από ήλιο, αποθήκευση κοντά σε πηγές θερμότητας ή χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού).

Χρήση
Κάθε κατοικίδιο έχει τον δικό του χαρακτήρα και η αντίδραση του είναι φυσιολογικό να ποικίλει όσον αφορά την δεκτικότητα στην εφαρμογή ενός ξένου αντικείμενου επάνω του. Είναι φυσιολογικό η πρώτη αντίδραση του κατοικιδίου στην εφαρμογή του νάρθηκα να είναι επιφυλακτική. Το κατοικίδιο δεν γνωρίζει ότι ο νάρθηκας είναι μια ιατρική συσκευή και ότι είναι για να βελτιώσει την υγεία του. Θα χρειαστεί άμεση συνεργασία και εκπαίδευση μεταξύ του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και του κατοικιδίου. Είναι υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη/κηδεμόνα να συνεργαστεί άμεσα και να βοηθήσει το κατοικίδιο του να αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της υγείας του, έτσι ώστε να επωφεληθεί στο έπακρο από την εφαρμογή του νάρθηκα. Ο ιδιοκτήτης/κηδεμόνας θα πρέπει πρώτος να καταλάβει ότι ο νάρθηκας είναι μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση του, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί του στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής του.
Οι νάρθηκες της bio3Dvet είναι κατάλληλοι για χρήση σε εσωτερικούς χώρους και ήπιες εξωτερικές δραστηριότητες (κοντινός περίπατος). H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης του νάρθηκα (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, χώματα, χαλίκια, κτλ.). Αν το κατοικίδιο σας είναι ζωηρό ή νεαρής ηλικίας (κουτάβι), συστήνεται περιορισμός κινήσεων/χώρου και οι κοντινοί περίπατοι να γίνονται μόνο με λουράκι για περιορισμό και προστασία. Ο νάρθηκας θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο κάτω από επίβλεψη.

Οι οδηγίες χρήσης θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά, ώστε να προστατέψετε το κατοικίδιο σας από πιθανούς τραυματισμούς λόγω κακής χρήσης.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση του νάρθηκα από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Η εφαρμογή του νάρθηκα πρέπει να είναι σταδιακή και βάσει των οδηγιών χρήσης, ειδάλλως το κατοικίδιο σας πιθανόν να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί. Διαβάστε και εφαρμόστε τις Οδηγίες Προσαρμογής Νάρθηκα. Ίσως χρειαστούν λίγες μέρες για να συνηθίσει το κατοικίδιο σας την αίσθηση του περιπάτου με νάρθηκα, στην αρχή μπορεί να περπατάει “αστεία” ή να μην θέλει να περπατήσει, αλλά θα νιώσει άνετα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενθαρρύνετε το κατοικίδιο σας να περπατάει με το νάρθηκα, χρησιμοποιώντας λιχουδιές, παιχνίδια ή επαινώντας το!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο νάρθηκας θα πρέπει να αφαιρείται την ώρα που κοιμάται ή ξεκουράζεται το κατοικίδιο σας, για να επιτρέψει στο πόδι να αναπνέει. Όταν ο νάρθηκας δεν χρησιμοποιείται θα πρέπει οι ιμάντες περίδεσης του να είναι κλειστοί, ώστε να διατηρούν την φόρμα τους.

Ο νάρθηκας θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο κάτω από επίβλεψη.

Η bio3Dvet συνιστά να δοκιμάσετε να αυξήσετε την άνεση του κατοικιδίου σας, εφαρμόζοντας ταλκ πριν την εφαρμογή του νάρθηκα ή με τη χρήση μίας κάλτσας. Δοκιμάστε και παρατηρήστε την αποδοχή ή μη του κατοικιδίου σας.

Για την εφαρμογή του νάρθηκα, ξεκινήστε από το κάτω μέρος, πρώτα τοποθετήστε το πόδι σωστά μέσα στο νάρθηκα, ελέγχοντας την άρθρωση καρπού/ταρσού και την πατούσα (αν υπάρχει). Για να αποφύγετε την υπερβολική σύσφιξη κατά την τοποθέτηση του νάρθηκα, σφίξτε πρώτα τον κάτω ιμάντα και έπειτα τον επάνω ιμάντα και συνεχίστε με τους υπόλοιπους. Ελέγξτε ξανά την εφαρμογή μετά από μερικά βήματα. Εφόσον βεβαιωθείτε για την σωστή εφαρμογή, κόψτε με ένα ψαλίδι τον ιμάντα περίδεσης που πιθανόν να περισσεύει, αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μην ελέγχεται κάθε φορά την εφαρμογή.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις  Συχνές ερωτήσεις Νάρθηκες.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο νάρθηκα που είναι κατάλληλος για το κατοικίδιο σας.

veterinary forward thinking

Οδηγίες Προσαρμογής Νάρθηκα
Οδηγίες Προσαρμογής Νάρθηκα.22_8
Η bio3Dvet συνιστά να δοκιμάσετε να αυξήσετε την άνεση του κατοικιδίου σας, εφαρμόζοντας ταλκ πριν την εφαρμογή του νάρθηκα ή με τη χρήση μίας κάλτσας. Δοκιμάστε και παρατηρήστε την αποδοχή ή μη του κατοικιδίου σας. Εφαρμόστε τα αφρώδη επιθέματα EVA ώστε να συμπληρώσετε (αν χρειαστεί) όπου κρίνετε απαραίτητο για την βέλτιστη εξατομικευμένη εφαρμογή. Δείτε ακόμη: Προτεινόμενοι τρόποι Εφαρμογής Επιθεμάτων. Μη βιαστείτε να ολοκληρώσετε την διαδικασία καθώς είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο σας αισθάνεται άνετα με το νάρθηκα και ότι η εφαρμογή είναι σωστή.
1ηΗμέρα: Τοποθετήστε το νάρθηκα στο κατοικίδιο σας για 10-15 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε τον. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας. Κάθε φορά που θα αφαιρείτε το νάρθηκα, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς ή τριβή στο δέρμα, που μπορεί να προκλήθηκε από το νάρθηκα. Εάν παρατηρήσετε ερεθισμό δώστε παραπάνω προσοχή στην ορθή εφαρμογή του νάρθηκα κ προσαρμόστε καλύτερα τα αφρώδη επιθέματα – EVA.
2ηΗμέρα: Εάν το κατοικίδιο σας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί με το νάρθηκα, συνεχίστε με τις σύντομες συνεδρίες 10-15 λεπτών. Συνεχίστε με αυτές τις σύντομες συνεδρίες μέχρι να προσαρμοστεί το κατοικίδιο σας. Θυμηθείτε ότι κάθε κατοικίδιο είναι διαφορετικό και είναι φυσιολογικό ο χρόνος προσαρμογής του νάρθηκα να είναι επίσης διαφορετικός.

Εάν το κατοικίδιο σας φαίνεται να περπατάει λίγο καλύτερα και να συνηθίζει το νάρθηκα, τότε ήρθε η ώρα να αυξήσετε λίγο τη διάρκεια της συνεδρίας. Τοποθετήστε το νάρθηκα για 15-30 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε τον. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας. Και πάλι, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς.

3ηΗμέρα: Εάν το κατοικίδιο σας δυσκολεύεται ακόμα, συνεχίστε με τις σύντομες συνεδρίες 10-15 λεπτών, όπως περιγράφεται στην Ημέρα πρώτη. Εάν φαίνεται να περπατάει λίγο καλύτερα από τη δεύτερη ημέρα και συνηθίζει το νάρθηκα, τότε ήρθε η ώρα να αυξήσετε ξανά τη διάρκεια της συνεδρίας. Τοποθετήστε το νάρθηκα για 30-60 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε τον. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας. Για άλλη μια φορά, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς.
Σε εξέλιξη: Μόλις το κατοικίδιο σας είναι σε θέση να φορά άνετα το νάρθηκα για συνολικά 4 ώρες την ημέρα και δεν υπάρχουν ερεθισμοί ή σημεία τριβής του δέρματος, τότε πλέον μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο χρήσης του νάρθηκα καθ’ όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων του.
Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει το κατοικίδιο σας να φοράει το νάρθηκα, με βάση την ιατρική του κατάσταση.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση του νάρθηκα από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση , επικοινωνήστε με την bio3Dvet:

  • Τηλέφωνο: 2651066805 και 6985 753847 (ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή / 10:00 – 16:00)
  • Ηλεκτρονικά στο e-mail: rehab@bio3dvet.gr

Θέλετε να γίνεται συνεργάτες μας;.22_10
Εικόνα κλεισίματος.22_11

best care for your best friend!