Ορθωτική Συσκευή

Οι ειδικοί νάρθηκες της bio3Dvet είναι εξατομικευμένοι.

Κατασκευάζουμε την ορθωτική/προσθετική συσκευή σύμφωνα με το αποτύπωμα του άκρου που θα μας στείλετε, ώστε να εφαρμόζουν βέλτιστα στο σώμα και στις ανάγκες του δικού σας κατοικιδίου. Προορίζονται για να σταθεροποιήσουν και να υποστηρίξουν ένα άκρο ή μία άρθρωση. Οι ορθωτικές συσκευές είναι μια τεχνική ιατρική βοήθεια και είναι κατάλληλες για χρόνια χρήση.

Για άμεση αντιμετώπιση και προσωρινή χρήση επιλέξετε ένα Νάρθηκα.

Η ορθωτική συσκευή είναι μια εναλλακτική ή συμπληρωματική προσέγγιση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Αρθρίτιδα, Οστεοαρθρίτιδα
 • Εξάρθρωση, ρήξη μερικού ή ολικού συνδέσμου
 • Κατάγματα
 • Ασταθής άρθρωση ή/και χαλαρότητα
 • Μετά από χειρουργική επέμβαση
 • Νευρολογικές ασθένειες και Παράλυση
 • Μυϊκές ασθένειες και Μυοσκελετικές παθήσεις
 • Φλεγμονές, Πόνος στις αρθρώσεις και στους μυς
 • Εκφυλιστικές ασθένειες και Δυσπλασία
 • Παραμορφώσεις των οστών και/ή των αρθρώσεων
 • Παχυσαρκία

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Δείτε περισσότερες εφαρμογές ορθωτικών συσκευών εδώ.

Μέσω της κατάλληλης εφαρμογής και χρήσης της ορθωτικής συσκευής, σε συνδυασμό με θεραπεία αποκατάστασης, το κατοικίδιο σας μπορεί να ανακτήσει μέρος της χαμένης κινητικότητας και λειτουργικότητας του. Η ορθωτική συσκευή έχει στόχο να υποστηρίξει και να βελτιώσει την κινητικότητα του κατοικιδίου σας.

Η ορθωτική συσκευή είναι μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση της, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί της στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής της, κατά τη διάρκεια χρήσης της από το κατοικίδιο σας.

Στόχος της ορθωτικής συσκευής είναι να προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο κατοικίδιο σας!

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο της ορθωτικής συσκευής.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση της ορθωτικής συσκευής από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Χρησιμοποιείται-Εικόνα1

 • Αυξάνει την αυτονομία και την άνεση του κατοικιδίου
 • Υποστηρίζει, συντηρεί, ελέγχει και σταθεροποιεί μία άρθρωση
 • Αυξάνει το επίπεδο κίνησης / δραστηριότητας
 • Βελτιώνει την ποιότητα ζωής του κατοικιδίου σας
 • Βοηθά στην αποκατάσταση μίας πιο φυσιολογικής κίνησης
 • Προσφέρει μια πιο εύκολη καθημερινότητα
 • Μειώνει την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας στην άρθρωση
 • Προστατεύει τους αδύναμους μύες από υπερέκταση
 • Προστατεύει από ανεπιθύμητες ή μη φυσιολογικές κινήσεις και τραυματισμούς των συνδέσμων
 • Προστατεύει το παθογενές άκρο από πιθανό τραυματισμό/ατύχημα που θα το επιβαρύνει
 • Προστατεύει τα υγιή άκρα/αρθρώσεις, αποτρέποντας επιπλέον καταπονήσεις τους
 • Μειώνει το άγχος του κατοικιδίου σας
 • Μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή, όπου συνεπάγεται μείωση της ανάγκης για αντιφλεγμονώδη φάρμακα και κατά συνέπεια των παρενεργειών τους
 • Σε σχέση με την κλασσική περίδεση, βοηθάει στην αποτροπή πρηξίματος, κνησμού και εφίδρωσης της περιοχής, που μπορεί να δυσχεραίνουν την άνεση και ταυτόχρονα την αποκατάσταση του άκρου, καθώς προσθαφαιρείται κατά βούληση.
 • Βοηθάει στην καθημερινή θεραπεία πληγών, καθώς προσθαφαιρείται στο άκρο εύκολα και γρήγορα.
 • Βοηθάει στην αποτροπή μιας υποτροπής και τον περαιτέρω τραυματισμό, μετά από μία χειρουργική επέμβαση ή όταν το κατοικίδιο είναι πολύ ενεργό
 • Αποτελεί μια εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση, όταν αυτή δεν συνιστάται (ηλικία, αναισθητικός κίνδυνος πολύ υψηλός κ.λπ.)
 • Μπορεί να αποτρέψει τον ακρωτηριασμό ή την ευθανασία όταν τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης δεν είναι τα αναμενόμενα

Συχνότερες παθήσεις εφαρμογής Ορθωτικής συσκευής

Πτώση Καρπού

Ασταθείς αρθρώσεις

Τραυματισμός
Αχίλλειου τένοντα

Πτώση Ταρσού

Γόνατο-Ρήξη χιαστού

Αγκώνας

Σχεδιασμένο για να διαρκέσει μια ζωή

Όλες οι ορθωτικές συσκευές της bio3Dvet είναι εξατομικευμένες, κατασκευασμένες αποκλειστικά για το δικό σας κατοικίδιο για την βέλτιστη εφαρμογή τους. Δείτε εφαρμογές ορθωτικών συσκευών εδώ.

Κατασκευάζουμε την ορθωτική συσκευή σύμφωνα με το αποτύπωμα του άκρου που θα παραλάβουμε, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη εφαρμογή στο σώμα και στις ανάγκες του δικού σας κατοικιδίου. Οι ορθωτικές συσκευές της bio3Dvet είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες για χρόνια χρήση, ώστε να διαρκέσουν για ολόκληρη τη ζωή του κατοικιδίου σας. Με τακτική συντήρηση είναι ανθεκτική στην χρόνια χρήση, στις τυπικές δραστηριότητες ενός κατοικίδιου.

Η φθορά στα μέρη της ορθωτικής συσκευής είναι φυσιολογική και εξαρτάται από τη χρήση, την κινητικότητα και την δραστηριότητα του κάθε κατοικιδίου, καθώς και από την τραχύτητα των επιφανειών των δραστηριοτήτων (εσωτερικοί / εξωτερικοί χώροι). H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης της ορθωτικής συσκευής (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.). Για οποιαδήποτε φθορά η bio3Dvet διαθέτει ανταλλακτικά μέρη και την υπηρεσία service με οικονομική επιβάρυνση. Η bio3Dvet συνιστά να αποστέλλετε τις συσκευές σας στις εγκαταστάσεις για συντήρηση όποτε κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με την δραστηριότητα του κατοικιδίου σας.

Οι τεχνικές κατασκευής, καθώς και τα πιστοποιημένα υλικά είναι αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται στις ορθωτικές και προσθετικές συσκευές για τον άνθρωπο. Οι τεχνικοί της  bio3Dvet είναι μηχανικοί, εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στην κατασκευή και εφαρμογή ναρθήκων, ορθωτικών και προσθετικών συσκευών.

Σύμβολα πιστοποίησης

Τι είδους εγγύηση προσφέρετε;

 • Το κύριο σώμα των ορθωτικών συσκευών της bio3Dvet είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό, πιστοποιημένο για ιατρικές εφαρμογές (Πολυπροπυλένιο – PP, Πολυαιθυλένιο – PE). Οι ελαστικοί σύνδεσμοι άρθρωσης που χρησιμοποιούμε στις αρθρωτές συσκευές, αποφορτίζουν τις αρθρώσεις, προσομοιάζουν τους μυς και τους τένοντες, μιμούμενοι τις ενέργειες ενός υγιούς συνδέσμου. Το κύριο σώμα της συσκευής, καθώς και οι σύνδεσμοι άρθρωσης είναι εγγυημένα για ολόκληρη τη ζωή του κατοικιδίου σας. Η bio3Dvet επισημαίνει ότι η εγγύηση καλύπτει: αστοχία/ θραύση υλικού και κατασκευαστικά λάθη. Η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει: φυσιολογική φθορά , επισκευές ή τροποποιήσεις, ανεπαρκή φροντίδα και εσφαλμένη συντήρηση (ξήρανση από ήλιο, αποθήκευση κοντά σε πηγές θερμότητας ή χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού).
 • Οι ενισχυμένοι και ρυθμιζόμενοι ιμάντες περίδεσης – Velcro με τα ενσωματωμένα ανατομικά μαξιλαράκια, οι πόρπες, η επένδυση, τα πέλματα ή άλλα υλικά που στερεώνονται στο σκελετό δεν φέρουν εγγύηση. Οι ιμάντες μπορούν να αντικατασταθούν με την παραγγελία ανταλλακτικών μερών και τα υπόλοιπα «μαλακά υλικά» με την υπηρεσία service με οικονομική επιβάρυνση.

Όσον αφορά την εφαρμογή, η bio3Dvet εγγυάται να διασφαλίσει ότι η ορθωτική συσκευή εφαρμόζει σωστά στο άκρο του κατοικίδιου σας, καθώς είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με το αποτύπωμα του άκρου και τις μετρήσεις που παραλαμβάνουμε, μικρές προσαρμογές της ορθωτικής συσκευής είναι αναμενόμενες και αποτελούν φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας παραγωγής του εξατομικευμένου προϊόντος, η bio3Dvet παρέχει έως δύο (2) δωρεάν προσαρμογές, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη εφαρμογή.

Pet Rehabilitation

Αρθρωτή & Μη Αρθρωτή

Οι ορθωτικές συσκευές μπορούν να κατασκευαστούν με ή χωρίς αρθρώσεις.
Ο κτηνίατρος σας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον σωστό τύπο, ανάλογα με την πάθηση και τις ικανότητες του δικού σας κατοικιδίου.

Χρησιμοποιείται-0-02-05-6f521bdc1255b03f80f2b81d814158af60b9b95a8008a87ceb14bf745de2a038_bebd7f19bf6c60c7

Αρθρωτή

Στα σημεία των αρθρώσεων, τοποθετούνται ελαστικοί σύνδεσμοι άρθρωσης, οι οποίοι αποφορτίζουν τις αρθρώσεις, προσομοιάζουν τους μυς και τους τένοντες, μιμούμενοι τις ενέργειες ενός υγιούς συνδέσμου. Η συσκευασία περιλαμβάνει αξεσουάρ για την παραμετροποίηση της συσκευής καθ’ όλα τα στάδια της αποθεραπείας.

Χρησιμοποιείται-bio3dvet_orthotic_prosthetic_ορθωτική_προσθετική συσκευή_3

Μη Αρθρωτή

Όταν μία άρθρωση δεν είναι λειτουργική ή απαιτείται ακινησία αυτής (τραυματισμός, μετεγχειρητικά), τότε οι ορθωτικές συσκευές κατασκευάζονται χωρίς αρθρώσεις, ώστε να “κλειδώνουν” την άρθρωση, να είναι σταθερές και να παρέχουν μέγιστο έλεγχο.
*Η ορθωτική συσκευή, ενδέχεται να διαφέρει από αυτήν της φωτογραφίας, αναλόγως την πάθηση του κατοικιδίου σας.

Χρήση

Κάθε κατοικίδιο έχει τον δικό του χαρακτήρα και η αντίδραση του είναι φυσιολογικό να ποικίλει όσον αφορά την δεκτικότητα στην εφαρμογή ενός ξένου αντικείμενο επάνω του. Είναι φυσιολογικό η πρώτη αντίδραση του κατοικιδίου στην εφαρμογή της ορθωτικής συσκευής να είναι επιφυλακτική. Το κατοικίδιο δεν γνωρίζει ότι η ορθωτική συσκευή είναι μια ιατρική συσκευή και ότι είναι για την καλύτερη υγεία του. Θα χρειαστεί άμεση συνεργασία και εκπαίδευση μεταξύ του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και του κατοικιδίου. Είναι υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη/κηδεμόνα να συνεργαστεί άμεσα και να βοηθήσει το κατοικίδιο του να αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της υγείας του, έτσι ώστε να επωφεληθεί στο έπακρο από την εφαρμογή της συσκευής. Ο ιδιοκτήτης/κηδεμόνας θα πρέπει πρώτος να καταλάβει ότι η ορθωτική συσκευή είναι μία ιατρική συσκευή και όχι ένα αξεσουάρ και θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση της, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί της στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής της. Θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες, οι οποίες είναι όμοια απαιτητικές με αυτές των ορθωτικών συσκευών των ανθρώπων.

Η εφαρμογή της ορθωτικής συσκευής πρέπει να είναι σταδιακή και βάσει των οδηγιών χρήσης, ειδάλλως το κατοικίδιο σας πιθανόν να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί. Διαβάστε και εφαρμόστε τις Οδηγίες Προσαρμογής Ορθωτικής συσκευής. Ίσως χρειαστούν λίγες μέρες για να συνηθίσει το κατοικίδιο σας την αίσθηση του περιπάτου με την συσκευή, στην αρχή μπορεί να περπατάει “αστεία” ή να μην θέλει να περπατήσει, αλλά θα νιώσει άνετα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί εκπαίδευση και βοήθεια σε κάποιες από τις βασικές του κινήσεις (πχ να ανεβοκατέβει σκάλες) ώστε να προσαρμοστεί με την χρήση της συσκευής και να αποκτήσει αυτονομία. Ενθαρρύνετε το κατοικίδιο σας να περπατάει με την ορθωτική συσκευή, χρησιμοποιώντας λιχουδιές, παιχνίδια ή επαινώντας το! H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης της συσκευής (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.).

Η bio3Dvet συνιστά, το κατοικίδιο σας να ακολουθήσει μία θεραπεία αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας, έτσι ώστε να επωφεληθεί στο έπακρο από τη χρήση της συσκευής.

Οι οδηγίες χρήσης θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά, ώστε να προστατέψετε το κατοικίδιο σας από πιθανούς τραυματισμούς λόγω κακής χρήσης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ορθωτική συσκευή θα πρέπει να αφαιρείται την ώρα που κοιμάται ή ξεκουράζεται το κατοικίδιο σας, για να επιτρέψει στο πόδι να αναπνέει. Μην εφαρμόζετε την συσκευή τις ώρες που το κατοικίδιο σας ξεκουράζεται ή κοιμάται, διότι θα τον ενοχλεί και θα την καταστρέψει στην προσπάθεια του να την βγάλει. Η συσκευή θα πρέπει να εφαρμόζεται μονάχα κάτω από επίβλεψη, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την καταστρέψει μασώντας την.

Όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται θα πρέπει οι ιμάντες περίδεσης της να είναι κλειστοί, ώστε να διατηρούν την φόρμα τους.

Η ορθωτική συσκευή θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο κάτω από επίβλεψη.

Η bio3Dvet συνιστά να δοκιμάσετε να αυξήσετε την άνεση του κατοικιδίου σας, εφαρμόζοντας ταλκ πριν την εφαρμογή της συσκευής ή με τη χρήση μίας κάλτσας. Δοκιμάστε και παρατηρήστε την αποδοχή ή μη του κατοικιδίου σας.

Μόλις παραλάβετε την συσκευή, δοκιμάστε τη στο κατοικίδιο σας και ελέγξτε την εφαρμογή. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί από την bio3Dvet ειδικά για το κατοικίδιο σας και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακριβή εφαρμογή της συσκευής. Μικρές προσαρμογές της ορθωτικής συσκευής είναι αναμενόμενες και αποτελούν φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας παραγωγής του εξατομικευμένου προϊόντος γι’ αυτό τον λόγο η bio3Dvet παρέχει έως δύο (2) δωρεάν προσαρμογές, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη εφαρμογή. Οι πιθανές προσαρμογές θα πρέπει να ζητηθούν κατόπιν εισήγησης του κτηνίατρου σας.

Για την εφαρμογή της ορθωτικής συσκευής, ξεκινήστε από το κάτω μέρος, πρώτα τοποθετήστε το πόδι σωστά μέσα στην συσκευή, ελέγχοντας τις αρθρώσεις και την πατούσα (αν υπάρχει). Για να αποφύγετε την υπερβολική σύσφιξη κατά την τοποθέτηση της συσκευής, σφίξτε πρώτα τον κάτω ιμάντα και έπειτα τον επάνω ιμάντα και συνεχίστε με τους υπόλοιπους. Ελέγξτε ξανά την εφαρμογή μετά από μερικά βήματα. Εφόσον βεβαιωθείτε για την σωστή εφαρμογή, κόψτε με ένα ψαλίδι τον ιμάντα περίδεσης που πιθανόν να περισσεύει, αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μην ελέγχεται κάθε φορά την εφαρμογή.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις  Συχνές ερωτήσεις Ορθωτικής/Προσθετικής συσκευής.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο ορθωτικής συσκευής που είναι κατάλληλη για το κατοικίδιο σας.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση της ορθωτικής συσκευής από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Οδηγίες Προσαρμογής Ορθωτικής συσκευής

Χρησιμοποιείται-Εικόνα2
Η bio3Dvet συνιστά να δοκιμάσετε να αυξήσετε την άνεση του κατοικιδίου σας, εφαρμόζοντας ταλκ πριν την εφαρμογή της συσκευής ή με τη χρήση μίας κάλτσας. Δοκιμάστε και παρατηρήστε την αποδοχή ή μη του κατοικιδίου σας. Μη βιαστείτε να ολοκληρώσετε την διαδικασία καθώς είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο σας αισθάνεται άνετα με την συσκευή και ότι η εφαρμογή είναι σωστή.
1ηΗμέρα: Τοποθετήστε την συσκευή στο κατοικίδιο σας για 10-15 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε την. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας. Κάθε φορά που θα αφαιρείτε την συσκευή, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς ή τριβή στο δέρμα, που μπορεί να προκλήθηκε από την συσκευή. Εάν παρατηρήσετε ερεθισμό δώστε παραπάνω προσοχή στην ορθή εφαρμογή της συσκευής και αν συνεχίζεται επισκεφτείτε άμεσα τον κτηνίατρό σας, ώστε να προσδιορίσετε από κοινού τις προσαρμογές της συσκευής.
2ηΗμέρα: Εάν το κατοικίδιο σας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί με την συσκευή, συνεχίστε με τις σύντομες συνεδρίες 10-15 λεπτών, όπως περιγράφεται στην ημέρα πρώτη. Συνεχίστε με αυτές τις σύντομες συνεδρίες μέχρι να προσαρμοστεί το κατοικίδιο σας. Θυμηθείτε ότι κάθε κατοικίδιο είναι διαφορετικό και είναι φυσιολογικό ο χρόνος προσαρμογής της συσκευής να είναι επίσης διαφορετικός.

Εάν το κατοικίδιο σας φαίνεται να περπατάει λίγο καλύτερα και να συνηθίζει την συσκευή, τότε ήρθε η ώρα να αυξήσετε λίγο τη διάρκεια της συνεδρίας. Τοποθετήστε την συσκευή για 15-30 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε την. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας. Και πάλι, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς.

3ηΗμέρα: Εάν το κατοικίδιο σας δυσκολεύεται ακόμα, συνεχίστε με τις σύντομες συνεδρίες 10-15 λεπτών, όπως περιγράφεται στην ημέρα πρώτη. Εάν φαίνεται να περπατάει λίγο καλύτερα από τη δεύτερη ημέρα και συνηθίζει την συσκευή, τότε ήρθε η ώρα να αυξήσετε ξανά τη διάρκεια της συνεδρίας. Τοποθετήστε την συσκευή για 30-60 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε την. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας. Για άλλη μια φορά, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς.
Σε εξέλιξη: Μόλις το κατοικίδιο σας είναι σε θέση να φορά άνετα την συσκευή για συνολικά 4 ώρες την ημέρα και δεν υπάρχουν ερεθισμοί ή σημεία τριβής του δέρματος, τότε πλέον μπορεί να αυξηθεί ο χρόνος χρήσης της συσκευής καθ’ όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων του.
Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει το κατοικίδιο σας να φοράει τη συσκευή, με βάση την ιατρική του κατάσταση.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση της ορθωτικής συσκευής από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση, επικοινωνήστε με την bio3Dvet:

 • Τηλέφωνο: 26510 66805 και 6972 280655 (ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή / 10:00 – 16:00)
 • Ηλεκτρονικά στο e-mail: rehab@bio3dvet.gr

bio3Dvet_dog_spints_orthotic_prosthetic_νάρθηκες_ορθωτικά σκύλος_γάτα
Χρησιμοποιείται-Εικόνα3

best care for your best friend!