Προσθετική συσκευή

Οι προσθετικές συσκευές της bio3Dvet είναι εξατομικευμένες ώστε να εφαρμόζουν βέλτιστα στο σώμα και στις ανάγκες του δικού σας κατοικίδιου. Η προσθετική συσκευή είναι μια τεχνική ιατρική βοήθεια, που προορίζεται να σταθεροποιήσει, να υποστηρίξει και να συμπληρώσει ένα άκρο, μετά από μερικό ή πλήρες ακρωτηριασμό. Ο ακρωτηριασμός μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραύματος, ασθένειας ή εκ γενετής παραμόρφωσης/ανωμαλίας.

 • Αυξάνει την αυτονομία και την άνεση του κατοικιδίου
 • Προσφέρει μια πιο εύκολη καθημερινότητα
 • Αυξάνει το επίπεδο άσκησης / δραστηριότητας
 • Βελτιώνει την ποιότητα ζωής του κατοικίδιου σας
 • Βοηθά στην αποκατάσταση μίας πιο φυσιολογικής κίνησης
 • Προστατεύει από ανεπιθύμητες ή μη φυσιολογικές κινήσεις
 • Μειώνει το άγχος του κατοικίδιου σας
 • Προστατεύει τα υγιή άκρα/αρθρώσεις, αποτρέποντας επιπλέον καταπονήσεις τους
 • Αποτελεί μια εναλλακτική λύση στη χειρουργική επέμβαση όταν αυτή δεν συνιστάται (ηλικία, αναισθητικός κίνδυνος πολύ υψηλός κ.λπ.)

Μέσω της κατάλληλης εφαρμογής και χρήσης της προσθετικής συσκευής, σε συνδυασμό με θεραπεία αποκατάστασης, το κατοικίδιο σας μπορεί να ανακτήσει μέρος της χαμένης κινητικότητας και λειτουργικότητας του. Η προσθετική συσκευή έχει στόχο να υποστηρίξει και να βελτιώσει την κινητικότητα του κατοικιδίου σας.

Στόχος της προσθετικής συσκευής είναι να προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα ζωής στο κατοικίδιο σας!

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο της προσθετικής συσκευής.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση της προσθετικής συσκευής από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Είναι το κατοικίδιο μου κατάλληλος υποψήφιος για Προσθετική Συσκευή;

Σχεδιασμένο για να διαρκέσει μια ζωή

Όλες οι προσθετικές συσκευές της bio3Dvet είναι εξατομικευμένες, κατασκευασμένες αποκλειστικά για το δικό σας κατοικίδιο για την βέλτιστη εφαρμογή τους. Δείτε εφαρμογές προσθετικών συσκευών εδώ.

Κατασκευάζουμε την προσθετική συσκευή σύμφωνα με το αποτύπωμα του άκρου που θα παραλάβουμε, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη εφαρμογή στο σώμα και στις ανάγκες του δικού σας κατοικιδίου. Οι προσθετικές συσκευές της bio3Dvet είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες για χρόνια χρήση, ώστε να διαρκέσουν για ολόκληρη τη ζωή του κατοικιδίου σας. Με τακτική συντήρηση είναι ανθεκτική στην χρόνια χρήση, στις τυπικές δραστηριότητες ενός κατοικίδιου.

Η φθορά στα μέρη της προσθετικής συσκευής είναι φυσιολογική και εξαρτάται από τη χρήση, την κινητικότητα και την δραστηριότητα του κάθε κατοικιδίου, καθώς και από την τραχύτητα των επιφανειών των δραστηριοτήτων (εσωτερικοί / εξωτερικοί χώροι). H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης της προσθετικής συσκευής (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.). Για οποιαδήποτε φθορά η bio3Dvet διαθέτει ανταλλακτικά μέρη και την υπηρεσία service με οικονομική επιβάρυνση. Η bio3Dvet συνιστά να αποστέλλετε τις συσκευές σας στις εγκαταστάσεις για συντήρηση όποτε κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με την δραστηριότητα του κατοικιδίου σας.

Οι τεχνικές κατασκευής, καθώς και τα πιστοποιημένα υλικά είναι αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται στις ορθωτικές και προσθετικές συσκευές για τον άνθρωπο. Οι τεχνικοί της  bio3Dvet είναι μηχανικοί, εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στην κατασκευή και εφαρμογή ναρθήκων, ορθωτικών και προσθετικών συσκευών.

Χρησιμοποιείται-Σύμβολα πιστοποίησης

Τι είδους εγγύηση προσφέρετε;

 • Το κύριο σώμα των προσθετικών συσκευών της bio3Dvet είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό, πιστοποιημένο για ιατρικές εφαρμογές (Πολυπροπυλένιο – PP, Πολυαιθυλένιο – PE). Οι ελαστικοί σύνδεσμοι άρθρωσης που χρησιμοποιούμε στις αρθρωτές συσκευές, αποφορτίζουν τις αρθρώσεις, προσομοιάζουν τους τένοντες, μιμούμενοι τις ενέργειες ενός υγιούς συνδέσμου. Το κύριο σώμα της συσκευής, καθώς και οι σύνδεσμοι άρθρωσης είναι εγγυημένα για ολόκληρη τη ζωή του κατοικιδίου σας. Η bio3Dvet επισημαίνει ότι η εγγύηση καλύπτει: αστοχία/ θραύση υλικού και κατασκευαστικά λάθη. Η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει: φυσιολογική φθορά , επισκευές ή τροποποιήσεις, ανεπαρκή φροντίδα και εσφαλμένη συντήρηση (ξήρανση από ήλιο, αποθήκευση κοντά σε πηγές θερμότητας ή χρήση ακατάλληλων προϊόντων καθαρισμού).
 • Οι ενισχυμένοι και ρυθμιζόμενοι ιμάντες περίδεσης – Velcro με τα ενσωματωμένα ανατομικά μαξιλαράκια, οι πόρπες, η επένδυση, τα πέλματα ή άλλα υλικά που στερεώνονται στο σκελετό δεν φέρουν εγγύηση. Οι ιμάντες μπορούν να αντικατασταθούν με την παραγγελία ανταλλακτικών μερών και τα υπόλοιπα «μαλακά υλικά» με την υπηρεσία service με οικονομική επιβάρυνση.

Όσον αφορά την εφαρμογή, η bio3Dvet εγγυάται να διασφαλίσει ότι η προσθετική συσκευή εφαρμόζει σωστά στο άκρο του κατοικίδιου σας, καθώς είναι κατασκευασμένη σύμφωνα με το αποτύπωμα του άκρου και τις μετρήσεις που παραλαμβάνουμε, μικρές προσαρμογές της προσθετικής συσκευής είναι αναμενόμενες και αποτελούν φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας παραγωγής του εξατομικευμένου προϊόντος, η bio3Dvet παρέχει έως δύο (2) δωρεάν προσαρμογές, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη εφαρμογή.

Pet Rehabilitation

Αρθρωτή & Μη Αρθρωτή

Οι προσθετικές συσκευές μπορούν να κατασκευαστούν με ή χωρίς αρθρώσεις.
Ο κτηνίατρος σας, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον σωστό τύπο, ανάλογα με την πάθηση και τις ικανότητες του δικού σας κατοικιδίου.
bio3dvet_prosthetic_προσθετική συσκευή_τεχνητό άκρο_σκύλος

Αρθρωτή συσκευή

Στα σημεία των αρθρώσεων, τοποθετούνται ελαστικοί σύνδεσμοι άρθρωσης, οι οποίοι αποφορτίζουν τις αρθρώσεις, προσομοιάζουν τους μυς και τους τένοντες, μιμούμενοι τις ενέργειες ενός υγιούς συνδέσμου.

Η συσκευασία περιλαμβάνει αξεσουάρ για την παραμετροποίηση της συσκευής καθ’ όλα τα στάδια της αποθεραπείας:

 • Πλαστική λωρίδα με διαβαθμίσεις, η οποία “κλειδώνει” την άρθρωση σε συγκεκριμένη γωνία.
 • Ιμάντας σταθερός με διαβαθμίσεις, ο οποίος περιορίζει το εύρος κίνησης της άρθρωσης.
 • Τρείς (3) ελαστικούς ιμάντες αυξομείωσης φόρτισης της άρθρωσης, οι οποίοι περιορίζουν και ελέγχουν την ελαστικότητα της άρθρωσης.

Χρησιμοποιείστε μεμονωμένα ή με συνδυασμούς και προσθαφαιρέστε ανάλογα την πάθηση και το στάδιο βελτίωσης.

Μη Αρθρωτή συσκευή

Όταν μία άρθρωση δεν είναι λειτουργική ή απαιτείται ακινησία αυτής (τραυματισμός, μετεγχειρητικά), τότε οι προσθετικές συσκευές κατασκευάζονται χωρίς αρθρώσεις, ώστε να “κλειδώνουν” την άρθρωση, να είναι σταθερές και να παρέχουν μέγιστο έλεγχο.
*Η προσθετική συσκευή, ενδέχεται να διαφέρει από αυτήν της φωτογραφίας, αναλόγως την πάθηση του κατοικιδίου σας.

Χρήση

Κάθε κατοικίδιο έχει τον δικό του χαρακτήρα και η αντίδραση του είναι φυσιολογικό να ποικίλει όσον αφορά την δεκτικότητα στην εφαρμογή ενός ξένου αντικείμενο επάνω του. Είναι φυσιολογικό η πρώτη αντίδραση του κατοικιδίου στην εφαρμογή της προσθετικής συσκευής να είναι επιφυλακτική. Το κατοικίδιο δεν γνωρίζει ότι η προσθετική συσκευή είναι μια ιατρική συσκευή και ότι είναι για την καλύτερη υγεία του. Θα χρειαστεί άμεση συνεργασία και εκπαίδευση μεταξύ του ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και του κατοικιδίου. Είναι υποχρέωση κάθε ιδιοκτήτη/κηδεμόνα να συνεργαστεί άμεσα και να βοηθήσει το κατοικίδιο του να αντιληφθεί ότι είναι προς όφελος της υγείας του, έτσι ώστε να επωφεληθεί στο έπακρο από την εφαρμογή της συσκευής. Θα πρέπει να γίνει κατανοητή η ορθή και συνεπής χρήση της, ώστε να επιτευχθούν οι θεραπευτικοί της στόχοι και να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα της εφαρμογής της. Θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες, οι οποίες είναι όμοια απαιτητικές με αυτές των προσθετικών συσκευών των ανθρώπων.

Η εφαρμογή της προσθετικής συσκευής πρέπει να είναι σταδιακή και βάσει των οδηγιών χρήσης, ειδάλλως το κατοικίδιο σας πιθανόν να δυσκολευτεί να προσαρμοστεί. Διαβάστε και εφαρμόστε τις Οδηγίες Προσαρμογής Προσθετικής συσκευής. Ίσως χρειαστούν λίγες μέρες για να συνηθίσει το κατοικίδιο σας την αίσθηση του περιπάτου με την συσκευή, στην αρχή μπορεί να περπατάει “αστεία” ή να μην θέλει να περπατήσει, αλλά θα νιώσει άνετα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστεί εκπαίδευση και βοήθεια σε κάποιες από τις βασικές του κινήσεις (πχ να ανεβοκατέβει σκάλες) ώστε να προσαρμοστεί με την χρήση της συσκευής και να αποκτήσει αυτονομία. Ενθαρρύνετε το κατοικίδιο σας να περπατάει με την προσθετική συσκευή, χρησιμοποιώντας λιχουδιές, παιχνίδια ή επαινώντας το! H bio3Dvet συστήνει να αποφεύγονται οι έντονες δραστηριότητες κατά την διάρκεια χρήσης της συσκευής (τρέξιμο, άλματα, ανώμαλες επιφάνειες, κτλ.).

Η bio3Dvet συνιστά, το κατοικίδιο σας να ακολουθήσει μία θεραπεία αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας, έτσι ώστε να επωφεληθεί στο έπακρο από τη χρήση της συσκευής.

Οι οδηγίες χρήσης θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά, ώστε να προστατέψετε το κατοικίδιο σας από πιθανούς τραυματισμούς λόγω κακής χρήσης.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η προσθετική συσκευή θα πρέπει να αφαιρείται την ώρα που κοιμάται ή ξεκουράζεται το κατοικίδιο σας, για να επιτρέψει στο πόδι να αναπνέει. Μην εφαρμόζετε την συσκευή τις ώρες που το κατοικίδιο σας ξεκουράζεται ή κοιμάται, διότι θα τον ενοχλεί και θα την καταστρέψει στην προσπάθεια του να την βγάλει. Η συσκευή θα πρέπει να εφαρμόζεται μονάχα κάτω από επίβλεψη, καθώς υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την καταστρέψει μασώντας την.

Όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται θα πρέπει οι ιμάντες περίδεσης της να είναι κλειστοί, ώστε να διατηρούν την φόρμα τους.

Η προσθετική συσκευή θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο κάτω από επίβλεψη.

Η bio3Dvet συνιστά να δοκιμάσετε να αυξήσετε την άνεση του κατοικιδίου σας, εφαρμόζοντας ταλκ πριν την εφαρμογή της συσκευής ή με τη χρήση μίας κάλτσας. Δοκιμάστε και παρατηρήστε την αποδοχή ή μη του κατοικιδίου σας.

Μόλις παραλάβετε την συσκευή, δοκιμάστε τη στο κατοικίδιο σας και ελέγξτε την εφαρμογή. Το μήκος της  προσθετικής συσκευής είναι φυσιολογικό να είναι ελαφρώς κοντύτερο από το υγιές άκρο για την διευκόλυνση χρήσης του από το κατοικίδιο. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί από την bio3Dvet ειδικά για το κατοικίδιο σας και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ακριβή εφαρμογή της συσκευής. Μικρές προσαρμογές της προσθετικής συσκευής είναι αναμενόμενες και αποτελούν φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας παραγωγής του εξατομικευμένου προϊόντος γι’ αυτό τον λόγο η bio3Dvet παρέχει έως δύο (2) δωρεάν προσαρμογές, ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη εφαρμογή. Οι πιθανές προσαρμογές θα πρέπει να ζητηθούν κατόπιν εισήγησης του κτηνίατρου σας.

Για την εφαρμογή της προσθετικής συσκευής, ξεκινήστε από το κάτω μέρος, πρώτα τοποθετήστε το πόδι σωστά μέσα στην συσκευή, ελέγχοντας τις αρθρώσεις. Για να αποφύγετε την υπερβολική σύσφιξη κατά την τοποθέτηση της συσκευής, σφίξτε πρώτα τον κάτω ιμάντα και έπειτα τον επάνω ιμάντα και συνεχίστε με τους υπόλοιπους. Ελέγξτε ξανά την εφαρμογή μετά από μερικά βήματα. Εφόσον βεβαιωθείτε για την σωστή εφαρμογή, κόψτε με ένα ψαλίδι τον ιμάντα περίδεσης που πιθανόν να περισσεύει, αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μην ελέγχεται κάθε φορά την εφαρμογή.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τις  Συχνές ερωτήσεις Ορθωτικής/Προσθετικής συσκευής.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την διάρκεια χρήσης και τον τύπο προσθετικής συσκευής που είναι κατάλληλη για το κατοικίδιο σας.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση της προσθετικής συσκευής από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Οδηγίες Προσαρμογής Προσθετικής συσκευής

Εικόνα3
Η bio3Dvet συνιστά να δοκιμάσετε να αυξήσετε την άνεση του κατοικιδίου σας, εφαρμόζοντας ταλκ πριν την εφαρμογή της συσκευής ή με τη χρήση μίας κάλτσας. Δοκιμάστε και παρατηρήστε την αποδοχή ή μη του κατοικιδίου σας. Μη βιαστείτε να ολοκληρώσετε την διαδικασία καθώς είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο σας αισθάνεται άνετα με την συσκευή και ότι η εφαρμογή είναι σωστή.
1ηΗμέρα: Τοποθετήστε την συσκευή στο κατοικίδιο σας για 10-15 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε την. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας. Κάθε φορά που θα αφαιρείτε την συσκευή, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς ή τριβή στο δέρμα, που μπορεί να προκλήθηκε από την συσκευή. Εάν παρατηρήσετε ερεθισμό δώστε παραπάνω προσοχή στην ορθή εφαρμογή της συσκευής και αν συνεχίζεται επισκεφτείτε άμεσα τον κτηνίατρό σας, ώστε να προσδιορίσετε από κοινού τις προσαρμογές της συσκευής.
2ηΗμέρα: Εάν το κατοικίδιο σας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί με την συσκευή, συνεχίστε με τις σύντομες συνεδρίες 10-15 λεπτών, όπως περιγράφεται στην ημέρα πρώτη. Συνεχίστε με αυτές τις σύντομες συνεδρίες μέχρι να προσαρμοστεί το κατοικίδιο σας. Θυμηθείτε ότι κάθε κατοικίδιο είναι διαφορετικό και είναι φυσιολογικό ο χρόνος προσαρμογής της συσκευής να είναι επίσης διαφορετικός.

Εάν το κατοικίδιο σας φαίνεται να περπατάει λίγο καλύτερα και να συνηθίζει την συσκευή, τότε ήρθε η ώρα να αυξήσετε λίγο τη διάρκεια της συνεδρίας. Τοποθετήστε την συσκευή για 15-30 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε την. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας. Και πάλι, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς.

3ηΗμέρα: Εάν το κατοικίδιο σας δυσκολεύεται ακόμα, συνεχίστε με τις σύντομες συνεδρίες 10-15 λεπτών, όπως περιγράφεται στην ημέρα πρώτη. Εάν φαίνεται να περπατάει λίγο καλύτερα από τη δεύτερη ημέρα και συνηθίζει την συσκευή, τότε ήρθε η ώρα να αυξήσετε ξανά τη διάρκεια της συνεδρίας. Τοποθετήστε την συσκευή για 30-60 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε την. Δοκιμάστε 3 έως 4 φορές κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας. Για άλλη μια φορά, ελέγξτε για τυχόν ερεθισμούς.
Σε εξέλιξη: Μόλις το κατοικίδιο σας είναι σε θέση να φορά άνετα την συσκευή για συνολικά 4 ώρες την ημέρα και δεν υπάρχουν ερεθισμοί ή σημεία τριβής του δέρματος, τότε πλέον μπορεί να αυξηθεί ο χρόνος χρήσης της συσκευής καθ’ όλη την διάρκεια των δραστηριοτήτων του.
Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει το κατοικίδιο σας να φοράει την προσθετική συσκευή, με βάση την ιατρική κατάστασή του.

Η bio3Dvet δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη ορθή χρήση της προσθετικής συσκευής από ιδιοκτήτη και κατοικίδιο.

Για οποιαδήποτε ερώτηση , επικοινωνήστε με την bio3Dvet:

 • Τηλέφωνο: 2651066805 και 6985 753847 (ώρες επικοινωνίας Δευτέρα – Παρασκευή / 10:00 – 16:00)
 • Ηλεκτρονικά στο e-mail: rehab@bio3dvet.gr

Χρησιμοποιείται-0-02-0a-74abe3f478841667a745b459b62ec926d7ba30c1f28549978d6253271d6f34ac_3d3fa5958343d73f
Εικόνα4

best care for your best friend!